About This Project

Poplars Farm

The proposal has been designed in a contemporary style and attempts to site a house that is slender and sleek in appearance. The north elevation contains a limited number of carefully positioned openings, allowing light and a limited visual connection into the property. The south elevation is predominantly open, with full-height glazing connecting the entire length of the house with the vast external landscape beyond its boundary.

The ground-floor of the building will be clad in natural stone and Iroko timber cladding. The first-floor will be predominantly render, glass and Iroko timber cladding. The floor to ceiling windows on all levels ensure a high level of natural light in the building, which will reduce the need for artificial lighting, and also serve to take advantage of the views out into the landscape.

The overhanging roof lines not only create a dramatic aesthetic, but also serve as solar shading and create covered terraces at both ground and first-floor level. The overhangs contain large openings to help reduce the structural demands to cantilever such elements but also to ensure we can balance the lighting levels.

Client : Private

Location : Winkfield, Berkshire.

Budget : Undisclosed

Completed : Ongoing

Category
Private Houses