About This Project

Queen’s School, science department

Lewandowski Architects was commissioned by Eton College to consider how the science department at Queen’s School could be refurbished. Queen’s School occupies three different connected buildings; the original Victorian building, with a 70’s extension and an 80’s extension.

Our initial approach redefined and rationalised the circulation spaces; existing narrow passages and corridors created a fragmented environment. We worked closely with the Head of Science to analyse the movement of pupils throughout the building between lessons. The introduction of spacious hallways and breakout spaces provided a solution to the existing pinch points and undefined spaces.

A detailed brief helped design specialist spaces for different subjects – and this included planning furniture and equipment layouts. We split subjects over different floors and introduced colour-coded zones, similar to our project for the successful Tony Little Centre at Eton College. The proposed design offered an exciting and contemporary refurbishment which sought to reflect the importance of scientific education.

Client : Eton College

Budget : £5m

Location : Eton, Berkshire.

Completed : 2015

Category
Conservation, Education